Stichting BRAIN start deze maand een voorlichtingsproject voor mensen die regelmatig of langdurig illegaal films en series uploaden. Nederlandse IP-adressen worden gedetecteerd door speciaal ontwikkelde software. Dit project richt zich primair op het illegaal uploaden van populaire werken voor de Nederlandse markt. Gebruikers die content uploaden krijgen niet direct een boete, maar worden wel gewaarschuwd.
Voor gewone gebruikers
BRAIN richt zich in dit project op mensen die regelmatig de toren beklimmen, niet op zogenaamde hit and run downloaders. Volgens de Stichting zijn mensen die op grote schaal opstijgen en zich gedragen als een soort smeermiddel. Door te zaaien blijven ze illegale inhoud delen. Er zijn al maatregelen genomen tegen belangrijke bronnen van inbreuk. Volgens BREIN zijn het de consumenten die systematisch de mensen koesteren die dit zaaien in stand houden.
educatieve waarschuwing
In de komende zes maanden zal BRAIN informatiewaarschuwingen sturen naar abonnees van Internet Service Providers (ISP’s) die kwaadaardige uploads via hun IP-adressen detecteren. Uw ISP moet een e-mail sturen naar de juiste abonnee. Uiteindelijk wil de Stichting opschalen naar maximaal 1000 unieke IP-adressen per maand.
Om het relevante Nederlandse IP-adres te vinden, maakt BREIN gebruik van speciale on demand ontwikkelde software. Elke maand krijgen we enkele voorbeelden van verschillende titels. De verwerking van persoonsgegevens zal worden uitgevoerd in overeenstemming met de toepasselijke wettelijke privacybeschermingen. De toon van de waarschuwingsbrief liegt niet. Veel illegale uploaders gebruiken VPN-verbindingen omdat ze denken dat ze die niet op die manier kunnen vastleggen. De brief zegt:

“Je kunt nog steeds e-mails ontvangen, zelfs als je een VPN gebruikt. Ten eerste zijn niet alle VPN-services even betrouwbaar. Ten tweede maak je fouten wanneer je met je VPN werkt.
Als je stiekem een ​​illegaal aanbod gebruikt met een VPN, is het goed om je af te vragen wat je precies aan het doen bent. In feite is het te vergelijken met winkeldiefstal of het in ontvangst nemen van gestolen goederen. Dit is niet alleen om het zelf te krijgen zonder te betalen, maar ook om meer “gestolen” materiaal te verspreiden. ”

Mogelijke implementatie
BRAIN-e-mails moeten een afschrikkende werking hebben op de ontvanger. In dit stadium wordt alleen informatie verstrekt over de mogelijke resultaten van de aanvraag. Marktonderzoeksbureaus onderzoeken dit.
Onderzoek toont aan dat voor elke 10 illegale downloads of streams, er minstens 3 legitieme verkopen verloren gaan. Sites en services die geld verdienen aan illegale aanbiedingen via advertenties en donaties steken het in hun zak. De rechthebbende ziet er geen cent voor terug. Om deze reden wil BRAIN het gebruik van deze illegale platforms voorkomen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *