De Laurier haagplant is de meest populaire en voorkomende soort haagplant. Door zijn levendige en glimmende grote bladeren zorgt het voor een geweldig scherm. Door zijn snelle groei kan je in een korte tijdsperiode een compacte haag krijgen.

Wanneer is de beste tijd om een laurierhaag te planten?

De beste tijd voor het planten van een laurierhaag is gedurende de herfst. De voorkeur van de plant gaat uit naar de volle zon of halfschaduw en de plant kan gebruikt worden als haag, privacy scherm of als achtergronddoek voor andere planten.

Deze haagplant groeit in alle grondsoorten die niet drassig zijn. Daarnaast doet de haagplant het ook goed op een kleigrond. Doordat de plant droge en vervuilde gebieden kan tolereren is deze haagplant soort zeer geschikt voor bodemdelen in je tuin met een lichte grondsoort.

Je hebt verschillende soorten van de Laurier.

Je hebt de Prunus Laurocerasus Rotundifolia. Een variant die een bosachtige groei gewoonte heeft en het hele jaar grote, aantrekkelijke en gepolijste groene bladeren heeft. Ze produceren witte bloemen en kleine rode vruchten.

Daarnaast heb je de Prunus Laurocerasus Novita: Deze variant is winterharder dan de normale variant en ook deze kleurt mooi groen en produceert witte geurende bloemen.

Als laatste heb je de Prunus Laurpcerasus Caucasica. Deze variant heeft een opvallende rechtopstaande vorm.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *